Όμιλος ΣΥΦΑΚ ΣΥΝ. Π. Ε.

Ο Όμιλος ΣΥΦΑΚ έχει 330 μέλη , λειτουργεί 5 Φαρμακαποθήκες (ΣΥΦΑΚ ΣΥΝ ΠΕ, ΣΥΦΑΡ ΑΕ , ΣΥΦΑΛ ΑΕ , ΣΥΦΑΡΟ ΑΕ ,) δραστηριοποιείται στην Κρήτη στα Δωδεκάνησα και προσφάτως στην Αττική με την «Φαρμακαποθήκες Αιγαίου ΣΥΦΑΚ ΑΕ».

Το 1982 ιδρύθηκε αρχικά ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Ηρακλείου – Λασιθίου  ΣΥΦΗΚ ΣΥΝ ΠΕ με έδρα το Ηράκλειο και 73 μέλη.

Το 1996 με μια στρατηγικής σημασίας απόφαση μεταξύ των μελών των Συνεταιρισμών νομών Ηρακλείου – Λασιθίου και νομού Ρεθύμνου αποφασίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα συγχώνευση Συνεταιρισμών και δημιουργήθηκε ο ΣΥΦΑΚ ΣΥΝ.ΠΕ. με τρεις φαρμακαποθήκες, μια στο Ηράκλειο και δυο νέες Ανώνυμες Εταιρείες,  ΣΥΦΑΡ Α.Ε. στο Ρέθυμνο και ΣΥΦΑΛ Α.Ε. στην Ιεράπετρα. Έκτοτε τα φαρμακεία όλων των νομών στην Κρήτη έχουν άμεση εξυπηρέτηση.

Το 2006, ο ΣΥΦΑΚ πρωτοπορώντας , έκανε μια ακόμα υπέρβαση , εξαγοράζοντας μια ιδιωτική φαρμακαποθήκη στη Ρόδο την οποία μετέτρεψε σε Συνεταιριστική, φέρνοντας κοντά τους Κρητικούς και τους Δωδεκανήσιους φαρμακοποιούς , επιτυγχάνοντας έτσι να ενώσει τη δύναμη τους και να δημιουργήσει έναν από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους Συνεταιρισμούς.

Από το 2015 ο ΣΥΦΑΚ λόγω της αλματώδους ανάπτυξής του και για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του έχει μετεγκατασταθεί ( από   ιδιόκτητες  εγκαταστάσεις, μέσα στο κέντρο  του Ηρακλείου)  σε νέο Κέντρο Διανομής δίπλα στο αεροδρόμιο και την Εθνική οδό χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας συστήματα αποθήκευσης, τιμολόγησης, διαλογής και διανομής.

Το 2018 ολοκλήρωσε την επέκταση του δημιουργώντας Φαρμακαποθήκη στην Αθήνα (Φαρμακαποθήκες Αιγαίου ΑΕ) ενισχύοντας έτσι τη θέση του αλλά και την συνεταιριστική προσπάθεια στον μεγαλύτερο νομό της χώρας.

Σκοπός του Ομίλου μας  είναι να καλύψει την φαρμακευτική αγορά εστιάζοντας στην ποιότητα των υπηρεσιών, στην ποικιλία των ειδών, στην επάρκεια των προϊόντων και στην γρήγορη παράδοση των παραγγελιών. Στόχος του είναι ο εκσυγχρονισμός, η ανάπτυξη του φαρμακείου και η οικονομικότερη και πλέον εύρυθμη λειτουργία του. Παρέχει στους πελάτες του ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες στον τομέα των φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων και λειτουργεί με προδιαγραφές Ευρωπαϊκού επιπέδου.

Ο ΣΥΦΑΚ είναι η πρώτη φαρμακαποθήκη στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε κατά ISO 9001:2000 το 2001, για την εμπορία και διανομή φαρμάκων, καθώς και για την εμπορία και διανομή αναλώσιμων ιατροτεχνολογικών προϊόντων αποστειρωμένων και μη. Σήμερα έχει αναβαθμίσει το Σύστημα Ποιότητας του κατά ISO 9001:2015 έχοντας στόχο την πλήρη ικανοποίηση κάθε πελάτη αλλά και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών. Όλες οι Φαρμακαποθήκες του Ομίλου λειτουργούν  σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές (2013/C 343/01) της Ευρωπαϊκής Ένωσης  GDP που διέπουν το Χονδρεμπόριο και τη Διακίνηση Φαρμάκων.

Με βασικούς πυλώνες της Στρατηγικής του για τα Φαρμακεία , την Εκπαίδευση, τον Εκσυγχρονισμό και την Καινοτομία         ο ΣΥΦΑΚ πρωτοπορεί με καινοτόμες Υπηρεσίες και Δράσεις όπως :

Εκπαίδευση :

Κυριότερος  άξονας της στρατηγικής του συνεταιρισμού για την  ανάπτυξη των φαρμακείων μας είναι η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ των φαρμακοποιών και των υπαλλήλων τους καθώς η γνώση αποτελεί την βάση δημιουργίας συγκριτικού πλεονεκτήματος των φαρμακείων ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή (e-shops, ιδιωτικά δίκτυα).

Σε αυτά τα πλαίσια :

 • Διοργανώνουμε συνεχώς σε συνεργασία με τις φαρμακευτικές εταιρείες εκπαιδευτικά σεμινάρια στο Συνεδριακό χώρο του Συνεταιρισμού μας.
 • Προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στα Φαρμακεία – μέλη του Συνεταιρισμού σε πλατφόρμα ηλεκτρονικής εκπαίδευσης (e-learning) με πλούσια θεματολογία σε θέματα φαρμακευτικής φροντίδας και management του σύγχρονου Φαρμακείου
 • Κάθε Σεπτέμβριο ο Συνεταιρισμός διοργανώνει διημερίδα για την εκπαίδευση των Φαρμακοποιών και των Φαρμακοϋπαλλήλων. Η διημερίδα περιλαμβάνει εκπαιδευτικά σεμινάρια μοριοδοτούμενα από την ΕΦΕ και διεξάγετε με την αιγίδα του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου  καθώς και με την έγκριση του ΕΟΦ και του ΣΦΕΕ.

Εκσυγχρονισμός :

 • Syfak TV
 • Διαδραστικές οθόνες στις βιτρίνες των φαρμακείων όπου οι πελάτες μπορούν να περιηγηθούν και να πάρουν χρήσιμες πληροφορίες για θέματα που τους ενδιαφέρουν (νέα, εφημερεύοντα φαρμακεία/νοσοκομεία, συμβουλές υγείας κ.α.)
 • Οθόνες και στο εσωτερικό των φαρμακείων με παρουσίαση και ανάδειξη των καθημερινών και μόνιμων προσφορών τους αλλά και ηχητικά μηνύματα που προτρέπουν τους πελάτες να ενημερωθούν για τις προσφορές.
 • Πρόταση Εβδομαδιαίας Παραγγελίας Φαρμάκου. Ο ΣΥ.ΦΑ.Κ. σε συνεργασία πάντα με τον φαρμακοποιό, δημιουργεί και προτείνει εβδομαδιαία παραγγελία φαρμάκου. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται το απόθεμα στο φαρμακείο και εξοικονομείται χρόνος για τον φαρμακοποιό για να ασχοληθεί με τον ασθενή – πελάτη.
 • Ηλεκτρονικές παραγγελίες

 

Καινοτομία :


Syfak Advice

 • Στη Syfak Advice προβάλλονται προτάσεις συνδυαστικής πώλησης σε tablet που απευθύνεται στον πελάτη και στον υπολογιστή του Φαρμακοποιού σε πραγματικό χρόνο την στιγμή της συναλλαγής.
 • Στον πελάτη παρέχεται πλέον και δυνατότητα διάδρασης, καθώς μπορεί να συμπληρώσει στην οθόνη του tablet το email του και να συμμετέχει σε μηνιαίους διαγωνισμούς και  κληρώσεις δώρων προς τους πελάτες του Φαρμακείου από τον ΣΥΦΑΚ.

Ράφι Προσφορών

 • Για να κερδίσουν τα Φαρμακεία Μέλη μας τους καταναλωτές που αναζητούν τη χαμηλότερη τιμή, να αντιμετωπίσουμε τη διαρροή καταναλωτών προς τα e-shops  αλλά  και να εισάγουμε στα Φαρμακεία κατηγορίες προϊόντων από άλλα κανάλια δημιουργήσαμε το ΡΑΦΙ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΣΥΦΑΚ, με προϊόντα ευρείας (Super market) και παραφάρμακα εποχικά και μη.
 • Για να ενισχύσουμε και να επικοινωνήσουμε την δράση αυτή διανέμουμε φυλλάδια με τις προσφορές των προϊόντων του ραφιού στους πελάτες, μέσα στα φαρμακεία αλλά και «Πόρτα- Πόρτα» μέσω ιδιωτικής εταιρείας όπως τα Super market.

 

Syfak Care:

 • Στα πλαίσια της στρατηγικής του Συνεταιρισμού μας και προκειμένου να επωφεληθούν τα φαρμακεία από το νέο νομικό πλαίσιο για τα Ιατροτεχνολογικά προϊόντα στο φαρμακείο π.χ.( ορθοπεδικά-αναπνευστικά  ) ο ΣΥΦΑΚ ενίσχυσε τα μέλη του με μια νέα υπηρεσία.
 • Η νοσηλεία κατ οίκον ‘’SYFAK CARE’’ έχει σκοπό την κάλυψη της συνταγής που έρχεται στο φαρμακείο και παράλληλα την εξυπηρέτηση και τη φροντίδα στους ασθενείς αυτούς, ( π.χ  ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα που χρειάζονται βοήθεια ) και έχουν πάει ήδη στον ιατρό.

 

Ο ΣΥΦΑΚ βελτιώνει και προσθέτει συνεχώς υπηρεσίες  προς τα μέλη του :

 • Τμήμα Λογιστικής κάλυψης,
 • Τμήμα Απογραφών ,
 • Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Φαρμακείου,
 • Τμήμα Μerchandising,
 • Τμήμα Πωλήσεων (το μεγαλύτερο αναλογικά στην Ελλάδα),
 • Τμήμα Υποστήριξης Hardware & Software ,
 • Τμήμα Αισθητικών,
 • Τμήμα Φαρμακοϋπαλλήλων,
 • Τμήμα Νοσηλευτών

Επισημαίνεται ότι ήδη λειτουργεί εντός του Συνεταιρισμού το πιο επιτυχημένο ΔΙΚΤΥΟ Φαρμακείων η επιτυχία του οποίου είναι στρατηγικής σημασίας για τον Συνεταιρισμό. Προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος στο Δίκτυο ΣΥ.ΦΑ.Κ. (Green Pharmacy) :

 • Απαραίτητα μέλος του ΣΥΦΑΚ
 • Δέσμευση πιστότητας στο δίκτυο
 • Αποδοχή στοχοποίησης για τα επιλεγμένα προϊόντα των εταιρειών
 • Κοινή σήμανση, κοινή μηχανογράφηση, κοινές ενέργειες.

Ο ΣΥΦΑΚ επίσης πρωτοπορεί με υπηρεσίες και δράσεις προς το καταναλωτικό κοινό.

Αρχικά, όλες οι δράσεις και υπηρεσίες που παρέχονται από τα Φαρμακεία μας γνωστοποιούνται στο κοινό μέσω μεγάλης διαφημιστικής καμπάνιας σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες και digital marketing με αποτέλεσμα τα ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ να έχουν γίνει ισχυρό brand name στις περιοχές που δραστηριοποιείται ο Συνεταιρισμός μας. Οι καταναλωτές κινητοποιούνται μέσω όλων των σύγχρονων εργαλείων Marketing (social media, e-mail & sms marketing , διαγωνισμούς μέσω syfak advice) να επισκεφθούν τα Φαρμακεία και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.  ΈΤΣΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ  ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ  ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ    αφού έχει πλέον αναδειχτεί σε σημείο πώλησης όχι μόνο Φαρμάκων αλλά και προϊόντων ομορφιάς , ευεξίας και άλλων κατηγοριών προϊόντων  ευρείας χρήσης  σε ανταγωνιστικές τιμές με την συμβουλή και την  καθοδήγηση  του επιστημονικά καταρτισμένου φαρμακοποιού.

Στα πλαίσια αυτά κατά τη διάρκεια της διημερίδας  διοργανώνονται  παράλληλα ομιλίες, ενημερωτική έκθεση και δράσεις προληπτικής ιατρικής  για το κοινό σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το ‘’Χαμόγελο του παιδιού’’. Οι εκδηλώσεις αυτές τελούν υπό την αιγίδα του Ιατρικού και του Φαρμακευτικού Συλλόγου . Πρωτοπορούν δε, διότι δίνουν την δυνατότητα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο μας, να ενημερώσουν το κοινό ενισχύοντας τον δεσμό τους με το φαρμακείο ενώ επιπροσθέτως φέρνουν πιο κοντά τους φορείς της Υγείας (Ιατρούς και φαρμακοποιούς) με τους πολίτες.

 Η παραπάνω Στρατηγική έχει καθιερώσει τον ΣΥΦΑΚ ως τον πλέον πρωτοποριακό και καινοτόμο Προμηθευτή Φαρμακευτικών και Παραφαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα. Αυτό αποδεικνύεται και από τις συνεχείς βραβεύσεις του Συνεταιρισμού σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται, από Φορείς του κλάδου και Φαρμακοποιούς από όλη την Ελλάδα.

 

Πιστοποιήσεις

SYFAK-20KRITIS-9001-GR

SYFAK-20KRITIS-FEK-2015

Δείτε τα βίντεο