Όμιλος ΣΥΦΑΚ ΣΥΝ. Π. Ε.

Ο Όμιλος ΣΥΦΑΚ έχει 320 μέλη , λειτουργεί 5 Φαρμακαποθήκες (ΣΥΦΑΚ ΣΥΝ ΠΕ, ΣΥΦΑΡ ΑΕ , ΣΥΦΑΛ ΑΕ , ΣΥΦΑΡΟ ΑΕ , ΣΥΦΑΚΑΛ ΑΕ) δραστηριοποιείται στην Κρήτη στα Δωδεκάνησα και προσφάτως στην Αττική. Αποτελεί έναν από         τους μεγαλύτερους και πιο καινοτόμους Χονδρεμπόρους Φαρμακευτικών και Παραφαρμακευτικών προϊόντων στην Ελλάδα.

Το 1982 ιδρύθηκε αρχικά ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Ηρακλείου – Λασιθίου  ΣΥΦΗΚ ΣΥΝ ΠΕ με έδρα το Ηράκλειο και 73 μέλη.

Το 1996 με μια στρατηγικής σημασίας απόφαση μεταξύ των μελών των Συνεταιρισμών νομών Ηρακλείου – Λασιθίου και νομού Ρεθύμνου αποφασίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα συγχώνευση Συνεταιρισμών και δημιουργήθηκε ο ΣΥΦΑΚ ΣΥΝ.ΠΕ. στο Ηράκλειο και ταυτόχρονα δυο Ανώνυμες Εταιρείες η ΣΥΦΑΡ Α.Ε. στο Ρέθυμνο και η ΣΥΦΑΛ Α.Ε. στην Ιεράπετρα. Έκτοτε τα φαρμακεία όλων των νομών στην Κρήτη έχουν άμεση εξυπηρέτηση.

Το 2006, ο ΣΥΦΑΚ πρωτοπορώντας , έκανε μια ακόμα υπέρβαση , εξαγοράζοντας μια ιδιωτική φαρμακαποθήκη στη Ρόδο την οποία μετέτρεψε σε Συνεταιριστική, φέρνοντας κοντά τους Κρητικούς και τους Δωδεκανήσιους φαρμακοποιούς , επιτυγχάνοντας έτσι να ενώσει τη δύναμη τους και να δημιουργήσει ένα ισχυρό Συνεταιρισμό.

Μάλιστα το 2008, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης που διακρίνει τον Συνεταιρισμό μας, ίδρυσε φαρμακαποθήκη στην Κάλυμνο, με σκοπό να φέρει το φάρμακο πιο εύκολα στους ασθενείς των απομονωμένων νησιών και να τονώσει την οικονομία της ακριτικής αυτής περιοχής.

Σκοπός του Ομίλου μας  είναι να καλύψει την φαρμακευτική αγορά εστιάζοντας στην ποιότητα των υπηρεσιών, στην ποικιλία των ειδών, στην επάρκεια των προϊόντων και στην γρήγορη παράδοση των παραγγελιών. Στόχος του είναι ο εκσυγχρονισμός του φαρμακείου και η οικονομικότερη και πλέον εύρυθμη λειτουργία του. Παρέχει στους πελάτες του ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες στον τομέα των φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων και λειτουργεί με προδιαγραφές Ευρωπαϊκού επιπέδου.

Ο ΣΥΦΑΚ είναι η πρώτη φαρμακαποθήκη στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε κατά ISO 9001:2000 το 2001, για την εμπορία και διανομή φαρμάκων, καθώς και για την εμπορία και διανομή αναλώσιμων ιατροτεχνολογικών προϊόντων αποστειρωμένων και μη . Σήμερα έχει αναβαθμίσει το Σύστημα Ποιότητας του κατά ISO 9001:2008 έχοντας στόχο την πλήρη ικανοποίηση κάθε πελάτη από την πρώτη φορά αλλά και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η λειτουργία των φαρμακαποθηκών του Ομίλου ΣΥΦΑΚ υποστηρίζεται από πλήρες μηχανογραφικό σύστημα από το 1988. Το 2004 τοποθετήθηκε και λειτουργεί  πρόγραμμα ERP  το οποίο επεκτείνεται και εκσυγχρονίζεται συνεχώς.

Για να διευκολύνει τη λειτουργία του φαρμακείου ο Συνεταιρισμός διαθέτει δωρεάν στα μέλη του το πρόγραμμα φαρμακείων Farmakon, το πρόγραμμα PharmaBit διαχείρισης παραφαρμακευτικών ειδών και το πρόγραμμα F – γνώση ή F-αναζήτηση, με το οποίο ο φαρμακοποιός μπορεί να δει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων που παίρνει κάποιος ασθενής και να προλάβει τις παρενέργειες.

Ο ΣΥΦΑΚ βελτιώνει και προσθέτει συνεχώς υπηρεσίες  προς τα μέλη του. (Τμήμα Λογιστικής κάλυψης, Απογραφών ,Οργάνωσης & Διαχείρισης Φαρμακείου, Μerchandising, Τμήμα Πωλήσεων, Τμήμα Υποστήριξης Hardware & Software , Τμήμα Αισθητικών και Φαρμακοϋπαλλήλων κ.α.).

Για να μπορέσει να βοηθήσει σε περίοδο της κρίσης τα φαρμακεία του ο Συνεταιρισμός τους διέθεσε ένα υπερσύγχρονο σύστημα διαδραστικών τηλεοράσεων από τις οποίες ο πελάτης και ο περαστικός μπορεί να πάρει πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Επίσης ο Συνεταιρισμός προχώρησε σε ενιαία σηματοδότηση των φαρμακείων του εξωτερικά αλλά και εσωτερικά με την τοποθέτηση σε όλα τα ράφια των φαρμακείων ειδικών προφίλ ανά κατηγορία, ώστε να μπορεί να γίνεται πιο εύκολη η επιλογή προϊόντων από τον πελάτη. Επίσης δημιουργήθηκε Ράφι Προσφορών στα φαρμακεία μέλη  που το επιθυμούν , μια εξαιρετικά πετυχημένη δράση.

Προκειμένου ο Συνεταιρισμός να καλύψει την επικοινωνία ανάμεσα στις Εταιρείες του Ομίλου και τα Διοικητικά τους Συμβούλια, έθεσε σε λειτουργία σύστημα τηλεδιάσκεψης υψηλών προδιαγραφών.

Σήμερα πλέον ο ΣΥΦΑΚ λόγω της αλματώδους ανάπτυξής του και για να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του έχει μετεγκατασταθεί ( από   ιδιόκτητες  εγκαταστάσεις, μέσα στο κέντρο  του Ηρακλείου)  σε νέο κομβικό  Κέντρο Διανομής και χρησιμοποιεί   τελευταίας τεχνολογίας συστήματα αποθήκευσης, τιμολόγησης, διαλογής και διανομής. Παράλληλα εντός των δύο τελευταίων ετών έχουν μετακομίσει σε νέες εγκαταστάσεις οι θυγατρικές φαρμακαποθήκες ΣΥΦΑΡ ΑΕ και ΣΥΦΑΛ ΑΕ ενώ έγινε επέκταση της ΣΥΦΑΡΟ ΑΕ.

Όλες οι Φαρμακαποθήκες του Ομίλου λειτουργούν  σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές (2013/C 343/01) της Ευρωπαϊκής Ένωσης  GDP που διέπουν το Χονδρεμπόριο και τη Διακίνηση Φαρμάκων.

Πιστοποιήσεις

SYFAK-20KRITIS-9001-GR

SYFAK-20KRITIS-FEK-2015

Δείτε τα βίντεο