Εκδήλωση «Δείπνο στο σκοτάδι»

0

Ο Συ.Φακ. στηρίζει το πρωτότυπο και βιωματικό Δείπνο στο Απόλυτο Σκοτάδι και αγκαλιάζει τα παιδιά που έχουν ανάγκη και το Σύλλογο «Ηλιαχτίδα»!

Ο Συ.Φακ. με μεγάλη χαρά, αποφάσισε να είναι μέγας χορηγός του 8ου πανελληνίως και 4ου στην Κρήτη, πρωτότυπου και βιωματικού  «Δείπνου στο σκοτάδι», το οποίο συνδιοργανώνουν το Κοινωνικοπολιτικό blog «Με Άλλα Μάτια» ( http://meallamatia.blogspot.com ) του δικηγόρου και Επικεφαλής της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κ. Βαγγέλη Αυγουλά, μαζί με το Παιδικό Ραδιόφωνο “Family 89,5fm» ( www.radiofamily.gr ).

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 13/5 2016 και ώρα 9:00μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων «Αγράμπελη», 6ο ΧΙΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΜΑΛΑΔΩΝ.

Το «Δείπνο στο σκοτάδι» αποτελεί ένα διαδραστικό, πολύ όμορφο ταξίδι στον κόσμο των αισθήσεων, μία μοναδική βιωματική εμπειρία που θα μείνει πραγματικά αξέχαστη σε όσους θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν στην εκδήλωση. Ξυπνά κι οξύνει τις υπόλοιπες αισθήσεις, πλην της οράσεως, ενώ βοηθά επίσης τον κόσμο να ευαισθητοποιηθεί και να κατανοήσει καλύτερα την κατάσταση και την καθημερινότητα μιας μεγάλης ομάδας συνανθρώπων μας. Σημειώνεται ότι, οι σερβιτόροι που θα καθοδηγούν και θα σερβίρουν τους καλεσμένους είναι ειδικά εκπαιδευμένοι τυφλοί και βλέποντες εθελοντές, στα πρότυπα των Ευρωπαϊκών «Dinner in The Dark».

Μετά το δείπνο θα ανάψουν τα φώτα και θα ακολουθήσει χορός και τραγούδι. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Σύλλογο «Ηλιαχτίδα» που εδρεύει και λειτουργεί στο Πα.Γ.Ν.Η. για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.

 

Τιμή Πρόσκληση 15€ με πλήρες μενού και κρασί / αναψυκτικά απεριόριστα

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και ήδη οι 350 προσκλήσεις αρχίζουν να…»εξαφανίζονται»!

Απαραίτητη η προαγορά της πρόσκλησης. Προσκλήσεις μπορείτε να προμηθευτείτε από τα υποκαταστήματα του Συ.Φακ. τα οποία είναι σταθερά σημεία προπώλησης.

Παρασκευή 13/05/2016 στις 21:00 στο Αγράμπελη, ελάτε να φάτε, να πιείτε και να διασκεδάσετε, αφήνοντας την όρασή σας έξω από το μαγαζί! Μακρυά από κάθε πηγή φωτός, απελευθερώστε και γνωρίστε καλύτερα όλες τις άλλες αισθήσεις σας χάρη στη βοήθεια των εκπαιδευμένων εθελοντών μας σε ευρωπαϊκά πρότυπα, βιώνοντας για λίγο αυτό που κάποιοι συνάνθρωποί μας βιώνουν για μια ζωή.

Λίγα λόγια για την ιστορία του σκοτεινού δείπνου

Εμπνευστές της εν λόγω ιδέας, η οποία χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, ήταν 2 Γάλλοι, ο Edouard de Broglie και ο Etienne Boisrond. Οι κύριοι αυτοί υποστήριζαν ότι το απόλυτο σκοτάδι μας απελευθερώνει, έτσι ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε στο μέγιστο βαθμό το φαγητό μας και την μυστηριώδη ατμόσφαιρα. Οργανώνονταν συχνά τέτοιου είδους δείπνα για να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία για τις ανάγκες των τυφλών ατόμων. Το 1999 στη Γαλλία, η οργάνωση για τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης, «Paul Guinot» άνοιξε στο Παρίσι το πρώτο της εστιατόριο το οποίο και είχε έναν καθαρά φιλανθρωπικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Η επιτυχία του ήταν τεράστια και έτσι άνοιξαν στη συνέχεια παρόμοια εστιατόρια σε πολλές πόλεις της Γαλλίας. Σιγά σιγά δημιουργήθηκε μια διεθνής τάση και πλέον υπάρχουν αντίστοιχα εστιατόρια σε πολλές μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο (Λονδίνο, Μόσχα, Βερολίνο, Νέα Υόρκη κ.α.)

Στην Ελλάδα, ο κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, έχοντας προηγουμένως πρότερη Ευρωπαϊκή εμπειρία και διαρκείς συνεργασίες, φέρνει την ιδέα της εκδήλωσης το Μάρτη του 2012 στο Ρέθυμνο, ως μια βιωματική βραδιά ευαισθητοποίησης (1ο Δείπνο Στο σκοτάδι). Εν συνεχεία ακολούθησαν το Ηράκλειο Κρήτης-2φορές-, η Αθήνα-2φορές, η Τρίπολη και η Θεσσαλονίκη.

Η φιλοσοφία των βιωματικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα είναι πάντα, εκτός από την πρωτόγνωρη εμπειρία, τα όποια έσοδα να προσφέρονται για ένα κοινωφελή σκοπό, μιάς και όλοι οι διοργανωτές δρουν πάντα εθελοντικά.