Άλλες Παροχές

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΥ.ΦΑ.Κ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ
O Συνεταιρισμός μας εκτός από τα οικονομικά και εμπορικά οφέλη που προσφέρει στα μέλη του, έχει θέσει στην διάθεσή τους, ένα άριστα οργανωμένο τμήμα παροχής υπηρεσιών το οποίο εξυπηρετεί πρωτίστως τα φαρμακεία μέλη.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες μας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών, από το αρχικό στάδιο του ανοίγματος του φαρμακείου μέχρι τμήματα της λειτουργίας του, αναπτύσσονται και λειτουργούν επικουρικά όποτε χρειαστεί.

Για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες ο Συνεταιρισμός διαθέτει ειδικά εκπαιδευμένους υπαλλήλους, με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο του φαρμακείου και είναι πάντα διαθέσιμοι για να λύσουν προβλήματα και να προσφέρουν ουσιαστικό έργο.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ

Με την εξέλιξη του χώρου της ομορφιάς και αισθητικής είναι βασικό προνόμιο να υπάρχει στο φαρμακείο εξειδικευμένος υπάλληλος έτσι ο τρόπος λειτουργίας και προώθησης των καλλυντικών να είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς και αντάξιος ενός σύγχρονου φαρμακείου.
Για τον σκοπό αυτό ο Συνεταιρισμός έχει προχωρήσει στην πρόσληψη μιας επίλεκτης ομάδας αισθητικών για λογαριασμό των φαρμακείων την οποία επιμορφώνει και εκπαιδεύει συνεχώς.aisthitiki
Οι αισθητικοί στον Συνεταιρισμό είναι η πρώτη υπηρεσία που ξεκίνησε με μία αισθητικό πριν 4 χρόνια και αυτή την στιγμή υπάρχουν 10 αισθητικοί οι οποίες καλύπτουν τα φαρμακεία του Νομού Ηρακλείου και Ρεθύμνου , είναι εκπαιδευμένες ώστε να γνωρίζουν άριστα τα φαρμακευτικά καλλυντικά και να τα προωθούν πολύ αποτελεσματικά παίρνοντας πάντα κατεύθυνση από το φαρμακοποιό για τα προϊόντα που εκείνος επιθυμεί.
Η εργασία της αισθητικού είναι να προσεγγίσει τους πελάτες είτε δίνοντας λύση απευθείας στο πρόβλημά τους είτε δίνοντας δείγματα και συμβουλές.
Το αποτέλεσμα είναι σημαντικό διότι με την τακτική παρουσία στο φαρμακείο αναπτύσσει ένα πελατολόγιο με το οποίο θα επικοινωνεί και θα ασχολείται απαλλάσοντας τον φαρμακοποιό από το συγκεκριμένο τομέα.

ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ

Πολύ σημαντική είναι η υπηρεσία του Βοηθού Φαρμακοποιού που προσφέρει ο Συνεταιρισμός στα μέλη του.voithos_2
Αρχικά ξεκινήσαμε με την πρόσληψη ενός πτυχιούχου Βοηθού Φαρμακοποιού, στην πορεία η μεγάλη ζήτηση από τα Φαρμακεία για αυτήν την υπηρεσία μας οδήγησε στην πρόσληψη άλλων δύο υπαλλήλων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Συνεταίρων μας.
Οι υπάλληλοι έχουν άδεια Βοηθού και προϋπηρεσία πολλών ετών στα Φαρμακεία έτσι ώστε να μπορούν να καλύπτουν:

1. Tην διεκπεραίωση συνταγών και όποιας γραφικής εργασίας φαρμακείου χρειαστεί.

2. Την απουσία υπαλλήλου η και του ίδιου του φαρμακοποιού.

Επίσης στα πλαίσια της παροχής υπαλλήλων στα φαρμακεία εντάσσονται και οι Απογραφές – Ληξιπρόθεσμα κ.λ.π.

 

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Επίσης ουσιαστική είναι η νέα υπηρεσία που αφορά την Φοροτεχνική και Λογιστική υποστήριξη των φαρμακείων.logist
Η νεοσυσταθείσα υπηρεσία έχει σκοπό την αρτιότερη φοροτεχνική υποστήριξη των μελών, την άμεση λύση των φορολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την ενημέρωση για θέματα που αφορούν την επιχείρησή τους.

 

MERCHANDISING

Άλλη μία σημαντική υπηρεσία του Συνεταιρισμού είναι η παροχή συμβουλών και εξειδικευμένου υπαλλήλου για τον κατάλληλο τρόπο τοποθέτησης και παρουσίασης των προϊόντων του φαρμακείου.merch_2
Το σύγχρονο φαρμακείο δεν έχει μόνο τον χαρακτήρα της φαρμακευτικής παροχής υπηρεσιών και προϊόντων, έχει πλέον μπει σε ένα ανταγωνιστικότατο εμπορικό περιβάλλον και πρέπει να ενσωματώνει πολυεπίπεδες πρακτικές ενδυνάμωσης και διατήρησης των πωλήσεων. Βελτιώνοντας την εικόνα του φαρμακείου και των προϊόντων του, προς τον πελάτη επισκέπτη , ο συνεταιρισμός εισαγάγει μια νέα υπηρεσία για τα μέλη του, το merchandising.

Η επαγγελματική παρουσίαση των προϊόντων
-Που, πως, δίπλα σε τι, με ποιο τρόπο, κλπ
Η επιλεγμένη προβολή προϊόντων ανά εποχή
-Καλοκαίρι, χειμώνας, άνοιξη. Εποχιακές ανάγκες αγοράς.
Η προσεκτική επιλογή προϊόντων ανά περιοχή
-Τουριστικές περιοχές, ενδοχώρα, Κέντρο Ηρακλείου, σχολεία κλπ
Η σωστή τιμολόγηση
-Πως , με ποιο τρόπο, κλπ

Συνοπτικά. η σοφή επιλογή προϊόντος και γενικότερα η προσπάθεια για στοχευμένη -άνευ προσωπικού- προώθηση είναι συστατικό του σύγχρονου τρόπου πωλήσεων και τίθεται στην διάθεση των μελών.merch_1
Θέτουμε σαν κύριο στόχο το merchandising να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο ώστε να βοηθήσει να ανταπεξέλθει το φαρμακείο στον έντονο ανταγωνισμό καθώς επίσης να συμβάλλει στη αύξηση των αυθόρμητων πωλήσεων, στην γρήγορη εξυπηρέτηση και κάλυψη των αναγκών του πελάτη, απλά αλλάζοντας λίγο την παρουσίαση των προϊόντων μέσα στο φαρμακείο.

Στόχοι merchandising :

 1. Προσαρμογή της γκάμας προϊόντων στις προσδοκίες των καταναλωτών
  2. Διαφοροποίηση του φαρμακείου από τον ανταγωνισμό
  3. Ενθάρρυνση της αποκλειστικότηταςvoithos_1
  4. Προβολή των καινούργιων προϊόντων
  5. Βελτίωση της πιστότητας των πελατών
  Οφέλη merchandising :
  1. Καταναλωτής : βρίσκει αυτό που ψάχνει στο σημείο που περιμένει να το βρει και μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε αρκετές εναλλακτικές λύσεις.
  2. Έχει βελτιωμένη πληροφόρηση και επικοινωνία.
  3. Φαρμακοποιοί : υψηλότερες πωλήσεις και κερδοφορία, καλύτερη διαχείριση χώρου, καλύτερη εικόνα του φαρμακείου, ενθάρρυνση / υποστήριξη του συμβουλευτικού ρόλου τους.
  4. Προμηθευτές : υψηλότερες πωλήσεις, σχέση συνεργασίας με το φαρμακεία,
  5. ( win win ) εμπορική συναλλαγή.

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Στο σύγχρονο δυναμικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον του χώρου του φαρμακείου μια από τις βασικότερες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Έλληνας φαρμακοποιός είναι η διατήρηση της επιστημονικής του ταυτότητας σε συνδυασμό με την εκτέλεση καθημερινών εργασιών που σχετίζονται με την ιδιότητά του ως επιχειρηματία.

Με την υπηρεσία αυτή ο Συνεταιρισμός βοηθά τον φαρμακοποιό παρέχοντας του σημαντικές συμβουλές και πληροφορίες γύρω από την διαχείριση του φαρμακείου όχι μόνο μέσω των στελεχών του αλλά διοργανώνοντας και κατάλληλα υψηλού επιπέδου σεμινάρια.